Sverige tycker till om tiggeri

image

Asså man kan inte förbjuda tiggeri, det är ju direkt horribelt rent mänskligt, och har man slagit i botten så hårt att man sitter i ett hörn i ett okänt land och ber de som går förbi om småpengar så tror jag inte man bryr sig om huruvida det är olagligt eller inte.

Men det är uppenbart organiserat, om du hade ingenting, du har ingenstans att bo och måste tigga för att överleva, skulle du då sätta dig utanför ett centrum i Salem eller skulle du välja en hyggligt välbesökt gata i city? Du skulle antagligen välja det ställe där du utsätts för den skam och förnedring det innebär, kortast tid och det ställe som ger dig mest pengar, dvs det som är bäst för dig. Om man skulle organisera en större tiggeriverksamhet skulle man tvärt om placera ut folk på det sättet som det ser ut nu, för det ger mest pengar till den som organiserar. Fundera på vem du har hört om mystiska flashiga bilar som plockar upp tiggare, är det bara en skröna som tidningarna skriver om eller har du hört det direkt av kompisar, flera kompisar pålitliga kompisar som själva sett det?

Det är trafficking, det är samma människor som tjänar pengar, ibland precis samma människor, ibland samma skrupellösa, onda giriga typ av människor som tjänar pengar på att utnyttja utsatta människor. Det är snygga trevliga tjejer och killar som säger att man kan få ett bra jobb i Sverige, de säger ”ja, det är många som hamnar i prostitution och tiggeri, men du är så pass smart, snygg, duktig etc. så du kommer få ett bra jobb, inte som de andra…”

Så, nej man kan inte förbjuda tiggeri, det är något för fundamentalt, det handlar inte ens om mänskliga rättigheter, det är en mänsklig nödvändighet, det är lite som att lagstadga om man får bajsa eller inte. Men det måste gå att stoppa organiserandet, det måste väl redan finnas lagar att använda för det och det kan inte vara svårt att utreda, kolla upp vems bilarna är , smyg efter en tiggare eller så, och follow the money.

Det är vad jag tror och tycker om tiggeri.

SVERIGE TYCKER: Fler vill ha tiggeriförbud http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20562767.ab