Pulverkaffe-gate en riktig skandal!

Nescafe

image

Jag tror att det här är en av de största skandalerna sen Kain slog ihjäl Abel, man kan lura godtrogna svenskar på många sätt, men när man lurar dem på kaffekassan då jävlar!

Jag vet inte om det är Ica, Nescafe eller någon annan ond typ som gör det här, men kolla vilken sort som säljs mest; mellanrost right? De beställer in mer än dubbelt så många burkar av dem som de andra tillsammans… Sen om man vill fylla på sin burk med en refillpåse så finns det bara den lilla (och dyra) refillpåsen till just den och trots att det alltid finns till de andra. Om man vill refill:a sin kaffeburk så måste man köpa två påsar och då kostar de ganska mycket mer än att köpa en till burk.

Refill är ju tänkt att kunden ska tjäna lite på det genom att slippa köpa burken och butiken tjänar på det genom att slippa transportera burken. Och, eftersom de tar mindre plats och väger mindre så sparas miljön också. Nu får istället kunden betala extra för att fylla på kaffe och köper såklart en burk (som är dyrare eftersom det inte finns 200 gramspåsar som hade varit billigare) och hela den fiffiga refillgrejen faller.

Är det en tillfällighet att det såg ut så här precis när jag var där? Jag har aldrig sett några stora påsar och jag har letat och frågat efter dem. Är det bara på min Ica? Jag har bara kollat i några andra affärer (inte bara ica) men där har det sett likadant ut, du som läser det här får gärna kolla i din butik…

Min ica är förövrigt jättebra och har supertrevlig personal, så det är inte just de som är dåliga, bara den här kaffegrejen som är lite skum.