Ballader från 80-talet som fortfarande är bra

Det var mycket skit på 80-talet, den som säger något annat kommer ihåg fel… Men, det var en del bra som jag i alla fall tycker är strålande från 80-talet (och lite från 70-talet som jag fortfarande lyssnade på då…). Det gjorde en massa bra ballader som var tuffa och vackra på en gång.. Ja ungefär som jag alltså. Jag vill också säga att Tone Norums – Secrets of a Heart inte finns på Youtube, annars hade den varit med.
Jag slänger upp 15, men det är omöjligt att lägga dem i en bäst-överst-lista så utan inbördes ordning är de här:

1. Still loving you – Scorpions

Man har dansat en del tryckare till den här balladen, och snyftat över förlorad kärlek också. Hela den LP:n med alla Scorpions ballader är ju fortfarande bra, jag undrar var jag lyckades slarva bort den någonstans.

2. Eternal Flame – The Bangles

Eternal Flame, är det någon kille som växte upp på 70-80 talet och inte var kär i Susanna Hoffs? …ok du ljuger.

3. Heart – Alone

Kommer ihåg den som så otroligt tung och rockig, nu är den bara vackert smäktande. Det var en sån låt jag ställde högtalarna runt en huvudkudde så man kunde ligga på golvet och lyssna på jättehögt.

4. Bonnie Tyler – Total Eclipse of the Heart

Allt Bonnie Tyler gjorde var ju precis hur coolt som helst, den där hesa rösten och den lite pulvrigt rockiga musiken…

5. Cyndi Lauper – True Colors

Hon var ju så cool, lite lagom konstig och hade ett par så där helt galet bra ballader. Girls just wanna have fun var jag trött på efter första kvarten men den här och t ex. Time After Time är fortfarande bra.

6. Meat Loaf – Bat Out of Hell

Ja, det blir mycket tjejer i den här listan, jag gillar tjejer i rockiga ballader… Men Meat Loaf lyssnade jag mycket på under 80-talet även om den här låten är från 70-talet
Ska vi gissa på en tolkning: Hans liv är en motorcykel-trip, och med den farten han höll då, med knark, sprit och sånt, så kommer det tillslut en kurva och hans liv slutar i en flamande hög av brinnande delar. 🙂

7. Toto – Africa

Har inte riktigt blivit klok på vad låten handlar om, men det är väl jobbigt att flytta till Afrika om man är amerikan men tjejen han träffat finns där? Hur som helst är det en sjukt bra låt som jag fortfarande nynnar på då och då.

8. Laura Branigan- Power Of Love

Hon gjorde några moster-hits på 80-talet och sen försvann hon bara. Tyvärr blir det ingen come back heller eftersom hon trillade av pinn 2004. 🙁

9. Eric Clapton – Cocaine

Jag är ju rätt långt ifrån någon som tycker knark är bra, men Cocaine är nog en av de bästa låtarna ever. Också en 70-tals låt som jag lyssnade på på 80-talet.

10. Irene Cara – What a Feeling

Jag vet inte om den är strålande bra, men jag blir alltid glad när jag hör den här och jag kommer ihåg att jag gillade den filmen jättemycket när jag såg den.


och från samma film, tolkat av Groundskeeper Willie – Maniac

11. Candy Dulfer och Dave Stewart – Lily Was Here

Så bra så man får lite ont överallt bara av allt det braiga. Det är inte så ofta det är vackert med sax, men här är det så coolt. Släppt 1989 i november, så det är preciiis att den kvalar in. 🙂

12. Robin Beck – First Time

Vem kan glömma den här underbara Coca Cola -reklamen, det är ju inte så ofta reklam-låtar blir moster-hits även om det är många PR-byråer som försöker… Jag kunde ha svurit på att det var en Pepsi-reklam, men det hade varit konstigt om de hade slängt in så mycket Cola-reklam då.

13. Mike Oldfield & Maggie Reilly – Moonlight Shadow

Det här också en sån som man finner sig själv nynnandes på, galet bra musik och Maggie Reillys röst är så där otroligt smäktande så man ryser lite lätt.

14. Stevie B – Because I Love You (The Postman Song)

Alltså den här är ju också så där bra så man bara ryser, kommer ihåg när vi satt hemma hos en kompis som precis fixat surround och den här låten var helt galen med ekon som tonade bort åt olika håll på ett helt magiskt sätt. :). Kvalar också in med nöd och näppe, låten är slätt 1988, men den hamnade inte på listorna förrän 1990.

15. Alannah Myles – Lover Of Mine

Den här har spelats så mycket att jag var lite trött på den ett tag, men nu när jag lyssnar på den så är den ju faktiskt riktigt bra.